2020 door de ogen van AMDG

Wat een jaar hebben we met elkaar beleefd! 2020 begon zo positief met ons “Bommen op Wehl” concert in Januari. We zouden 75 jaar vrijheid gaan vieren met elkaar. Maar in plaats daarvan kwamen we in een “lockdown” terecht. In maart moesten we stoppen met repeteren en werd alles onzeker. Het was 75 jaar geleden dat dat voor het laatst was voorgekomen. Het ene na het andere evenement werd afgelast en ook onze concertreis naar Zuid-Duitsland ging niet door. Tot overmaat van ramp had onze dirigent, Gido van Schijndel, kort daarvoor aangekondigd, te stoppen als dirigent bij AMDG. Vlak voor de vakantie konden we nog een paar repetities met hem doen. Maar geen mogelijkheden voor een afscheidsconcert.

Na de vakantieperiode waren we met nieuwe energie onder leiding van interim dirigent Jan Nellestijn begonnen aan de voorbereidingen voor een concert samen met St. Jan Kilder. Ook door dat concert ging een streep en ook de voorbereidingen voor het Kerstconcert werden onzeker. Gelukkig hebben we net voor we opnieuw in een “lockdown” kwamen nog met een redelijke orkestbezetting een paar nummers van dit kerstconcert op kunnen nemen. We wensen u veel luisterplezier. Alle nummers zijn hieronder te beluisteren.

Wij wensen u fijne Kerstdagen en een gelukkig en muzikaal 2021.

Opname voor het kerstconcert 2020 dat niet doorging in verband met corona. De opname is gemaakt op donderdag 11 december, vlak voor de 2e “lockdown”. Het orkest is niet compleet en zit in een speciale opstelling met minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar. We zouden met interim dirigent Jan Nellestijn een compleet kerstconcert gaan geven. Maar net als zoveel andere evenementen kon dat ook niet doorgaan. The Christmas Song is een oorspronkelijk kerstlied uit 1944 van Mel Torme, gearrangeerd voor fanfare door John Higgins. Met Eddy Banning als solist op alt-saxofoon. Met dank aan Sander Peters voor de video opname en Frank Westenberg voor de geluidsopname.
Opname voor het kerstconcert 2020 dat niet doorging in verband met corona. Het opleidingsorkest bestaat uit een aantal jeugdleden en een herintreedster, aangevuld met een enkele muzikanten van het grote orkest om het orkest compleet te maken.
Christmas Swing van de Nederlandse componist Dizzy Stratford (pseudoniem voor Jacob de Haan) is een swingende en oorspronkelijke compositie voor Harmonie en Fanfare.
Winter Wonderland is een lied uit 1934 van Felix Bernard. Het lied is rond kerst vaak te horen en is door honderden artiesten uitgevoerd. AMDG speelt een arrangement van Steve Sykes.